Bittrex exchange info

Op 3 april hoorde de cryptocurrency-gemeenschap over 11 class action-rechtszaken tegen verschillende leidinggevenden en bedrijven voor digitale activa. Het advocatenkantoor dat de rechtszaken heeft aangespannen, is ook betrokken bij een class-action tegen Tether en Bitfinex voor het naar verluidt manipuleren van de prijs van bitcoin. Op 4 juni hebben de eisers en de geschillenfirma Roche Cyrulnik Freedman de handelsplatforms Bittrex en Poloniex toegevoegd aan de lijst van beklaagden.

De aanklagers Pinchas Goldshtein, Benjamin Leibowitz, Jason Leibowitz, Matthew Script en Aaron Leibowitz vervolgen Ifinex, het moederbedrijf van Tether en Bitfinex. De rechtszaak werd vorig jaar aangekondigd en de aanklagers worden vertegenwoordigd door dezelfde advocaten die onlangs 11 class-action rechtszaken hebben aangespannen tegen bepaalde cryptobedrijven en leidinggevenden. Daarnaast vertegenwoordigt het advocatenkantoor ook het landgoed Kleiman in de zaak versus Craig Wright.

Volgens de recente aanvraag tegen Ifinex, door het gebruik van de uitwisseling Bitfinex en het gebruik van tether (USDT), zouden de vier bedrijven naar verluidt ‘een geavanceerd systeem hebben ontwikkeld dat een disruptieve innovatie – cryptocurrency – heeft opgezet en het heeft gebruikt om investeerders op te lichten, markten te manipuleren en verbergen illegale opbrengsten. ” Bittrex exchange kan met een ieder.

“Gedeeltelijk fraude, gedeeltelijk pompen en dumpen en gedeeltelijk witwassen van geld, de regeling werd voornamelijk tot stand gebracht door twee ondernemingen”, aldus de rechtszaak die verwijst naar de uitwisseling en de populaire stablecoin USDT.

Het amendement op de zaak die woensdag is ingediend, impliceert ook Poloniex en Bittrex. De claim is dat alle genoemde gedaagden hebben deelgenomen aan de regeling en de prijs van BTC hebben helpen manipuleren.

Crypto kopen

De zaak was oorspronkelijk ingediend in oktober 2019 en de eisers zijn op zoek naar maar liefst $ 1,4 biljoen voor schadevergoeding. De laatste aanvraag suggereert dat Poloniex en Bittrex ogenschijnlijk portefeuilles gebruikten die speciaal waren gemaakt om grote hoeveelheden USDT wit te wassen. Crypto kopen via ideal maakt het makkelijk.

“Gezien de omvang en regelmatigheid van deze overdrachten door middel van een mechanisme dat ze voor dat exacte doel hebben gecreĆ«erd en hun perfecte zicht op de transacties, kenden Bittrex en Poloniex het manipulatieve effect van de transacties op hun uitwisselingen”, benadrukt de bijgewerkte rechtbank. De eisers stellen voorts:

Voor anderszins perifere beurzen creƫerden deze grote transacties van naar verluidt door fiat gesteunde USDT een indruk van legitimiteit en consumentenvertrouwen, wat leidde tot verdere transacties en vergoedingen voor de twee beurzen.